VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAEIE pentru explicații după ce R. Moldova a rămas fără electricitate

Ambasadorul Rusie la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pentru explicații în urma bombardamentelor ruse din Ucraina care au afectat alimentarea cu energie electrică a Republicii Moldova.

Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate. MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații. Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere iar acest război trebuie oprit cât mai repede”, se menționează în nota emisă de MAEIE.

În această după-amiază R. Moldova a rămas fără energie electrică, iar vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că motivele deconectării sunt bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Potrivit deputatului PAS, Radu Marian, bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi de electricitate în R. Moldova pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Astfel, situația din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România.

În context, Premier Energy a anunțat că operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce R. Moldova a rămas fără electricitate. În mesajul postat, șefa statului afirmă că Rusia a lăsat Moldova pe întuneric și susține că „oricâte de greu ar fi acum, calea de viitor a R. Moldova trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.