VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul României, mesaj de 1 Decembrie: Sper ca peste nu mult timp să putem sărbători cu toții, în Uniunea Europeană

România a fost și este alături de Republica Moldova, iar peste nu mult timp sper să putem sărbători Ziua Națională a tuturor românilor cu toții împreună, în Uniunea Europeană. Este mesajul transmis de ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, cu ocazia unei recepții prilejuite de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

”Sărbătorim împreună, aici la Chișinău, Ziua Națională a României – ziua tuturor românilor. A celor care simt, gândesc și vorbesc românește. Sper ca peste nu mult timp să putem sărbători cu toții împreună, în Uniunea Europeană. E o zi în care ne reamintim de importanța libertății și păcii, a valorilor fundamentale care stau la baza societății noastre. Ne gândim la generațiile trecute care au visat, au sperat și au construit pentru noi. Iar noi avem datoria să protejăm ceea ce am moștenit și să asigurăm generațiilor ce vor urma un viitor prosper și sigur, la care, înaintașii noștri au avut doar șansa să viseze. Și ca orice lucru în viață, îl putem realiza mai ușor și mai bine doar muncind împreună”, a declarat ambasadorul României.

Diplomatul a precizat că România continuă să fie un pilon de stabilitate într-un context regional complex, cu un război la hotar.

”Suntem o zonă de prosperitate, care inspiră încredere și atrage investiții. Suntem un model de toleranță și de integrare a diversității. Avem o identitate și valori puternice, avem tradiții și obiceiuri care sunt protejate. Aceasta înseamnă Uniunea Europeană. A fi membru UE înseamnă: democrație, prosperitate, libertate. Înseamnă să poți să-ți construiești viitorul în pace, așa cum îți dorești tu, cu încredere și cu speranță în ziua de mâine. La toate acestea visează majoritatea cetățenilor de pe acest mal al Prutului. Acesta este obiectivul deloc simplu, asumat cu curaj și simț de răspundere de forțele pro-europene de la Chișinău. Noi știm foarte bine că nu este ușor și nu va deveni mai ușor să îndeplinești toate cerințele pentru atingerea acestui obiectiv, dar împreună vom reuși. Și acesta este obiectivul pe care noi, România, îl sprijinim ferm și consecvent. Iar România a fost, este și va rămâne alături de R. Moldova în toate aceste eforturi. Legăturile strânse cu România și cu Europa sunt vii și prezente în toate domeniile: limbă, istorie, cultură, Biserică, economie”, a mai adăugat Cristian-Leon Țurcanu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.