VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul Israelului în R. Moldova: Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu atace oamenii din Moldova, Europa sau alte locuri de pe glob

Obiectivul Israelului în Fâșia Gaza este distrugerea totală a grupării Hamas astfel ca gruparea islamistă palestiniană să nu atace oamenii din Moldova, Europa, Statele Unite sau din alte locuri de pe glob, a declarat Joël Lion, ambasadorul non-rezident al Statului Israel în Republica Moldova într-un interviu pentru Digi24. În același timp, acesta susține că multe dintre eforturile diplomatice din ultima perioadă nu sunt sincere, sunt doar încercări ale prietenilor teroriștilor să tragă de timp.

Diplomatul a menționat că Israelul depun eforturi pentru a elimina gruparea teroristă Hamas și pentru a elibera ostaticii capturați pe data de 7 octombrie de membrii grupării.

„Noi folosim tot ce putem ca să îndeplinim cele două obiective ale războiului. Primul obiectiv este eliminarea amenințării Hamas. Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu vă atace pe voi, în România. Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu atace oamenii din Moldova, sau oamenii de oriunde din Europa, din Statele Unite sau din alte locuri de pe glob. Oamenii nu înțeleg că avem de-a face cu o gașcă barbară și fanatică de monștri. Acesta este primul obiectiv, să eliminăm autoritatea Hamas și pericolul Hamas. Al doilea obiectiv, deși cele două obiective au valoare egală, este să eliberăm ostaticii. Cum face Israel asta… Lumea așteaptă o operațiune terestră. Foarte bine! Lumea așteaptă o operațiune terestră, dar dacă nu este cea mai bună strategie pentru a îndeplini obiectivele, nu va avea loc acum. Va avea loc când va fi cazul”, a declarat ambasadorul.

Ambasadorul Joël Lion afirmă că eforturile diplomatice nu întotdeauna sunt oneste. Acesta susține că Iranul, care este acuzat că ar sta în spatele grupării Hamas, „vrea să șteargă Israelul de pe fața Pământului”

„Sunt doar pentru a trage de timp. Uitați-vă ce s-a întâmplat la acel summit (n.red. summitul de pace de la Cairo). Nu au condamnat Hamas, nu au spus nimic despre cei 1.300 de israelieni masacrați, nu au spus nimic despre cei 40 de bebeluși decapitați. Nu au spus nimic. Cum să fie summit de pace? Este doar parte a propagandei Hamas, de a arunca praf în ochi întregii lumi, ca lumea să uite ce s-a întâmplat. Lumea are memorie scurtă, și nu mai ține minte legătura dintre cauză și efect. Cei care merg să protesteze, despre care sunt convins că sunt toți plătiți de Iran să protesteze, că Iran este un mare sponsor al Hamas, au aceeași ideologie, vor ca statul Israel să fie șters de pe fața Pământului. Cred că sunt plătiți sau sunt idioți utili. Oamenii au uitat ce s-a întâmplat, au uitat de relația cauză-efect”. precizează ambasadorul pentru sursa citată.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că 222 de persoane sunt confirmate ca fiind ținute ostatice de Hamas în Gaza începând cu 7 octombrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.