VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău: Dorim negocierea reglementarării problemei transnistrene fără a încălca integritatea teritorială a Republicii Moldova

Potrivit unui interviu oferit pentru RIA NOVOSTI de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov a declarat că Rusia va continua să promoveze căutarea unei soluții echitabile a problemei transnistrene fără a încălca integritatea teritorială a Republicii Moldova.
Anterior, majoritatea parlamentară din Republicii Moldova a adoptat în a doua lectură amendamente la Codul Penal, care prevăd pedepse pentru „separatism”, „conspirație împotriva țării” și alte infracțiuni similare.

Ministerul Afacerilor Externe al Regiunii Transnistrene a reacționat negativ la adoptarea așa-zisei „legi a separatismului” de către parlament, considerând că Chișinăul subminează astfel procesul de negociere a reglementării transnistrene.
„Federația Rusă este garantul reglementării transnistrene. Acest statut impune o mare responsabilitate, iar partea rusă acționează cu deplină conștientizare a acestui lucru. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții echitabile pentru reglementarea problemei transnistrene, realizarea acordurilor privind un statut special, de încredere, garantat pentru Transnistria, respectând în același timp suveranitatea și asigurarea integrității teritoriale a Moldovei”, a spus Vasnețov.
Diplomatul a subliniat că partea rusă mizează pe reluarea negocierilor în formatul stabilit.

„Acum nu m-aș grăbi să evaluez activitatea dialogului în formatul 5+2, având în vedere întârzierea îndelungată a reluării acestuia. Federația Rusă mizează în continuare pe continuarea rapidă a negocierilor privind reglementarea problemei transnistrene”, a adăugat Vasnețov.
Ultima rundă de negocieri în format 5+2 a avut loc la Bratislava pe 9 și 10 octombrie 2019.

Autor

  • Irina Sterpu

    Responsabilă de Social Media și de vizibilitate pe online. Deține o experiență în jurnalism digital de peste 5 ani. A absolvit școala de jurnalism de investigație din Riga și se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat antetior în mai multe insituții media din Moldova, dar și de peste hotare. Licențiată în jurnalism la Universitatea Anglo-Americană din Praga (Cehia), iar masterul l-a obținut în Mass-media globală la Universitatea Stockholm din Suedia.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.