VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alte peste 283 de mil. de lei, oferite pentru compensații în facturi

Peste 283 de milioane de lei au fost recepționate de Guvern pentru a compensa facturile celor mai vulnerabile familii din țară. Banii sunt din contribuțiile Suediei și Elveției.

Tranșa a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor. Acest sprijin financiar va asigura oferirea de compensații utilizând mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Resursele financiare nerambursabile respective au fost enunțate de guvernele Suediei și Elveției în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, organizată în noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), acestea fiind planificate în bugetul de stat pentru 2023.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al UE și al Guvernului Slovaciei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.