VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Slusari: Cred că este posibil de micșorat tariful la gaz la începutul sezonului rece

Membrul Consiliului de Administrație al Energocom, Alexandru Slusari îl acuză pe șeful ”Moldovagaz”, Vadim Ceban că tace cu privire la prețul gazului pentru luna octombrie procurat de la Gazprom, care potrivit lui, „va fi peste 700 dolari”. De cealaltă parte, Slusari afirmă că la 3 octombrie, Energocom a procurat cantități de gaze „la cel mai mic preț din istoria licitațiilor”.

Potrivit lui Alexandru Slusari prețul avantajos de achiziție a gazelor creează premise de reducere a tarifului la începutul sezonului rece.

„Ce se întămplă pe piața gazelor din Republica Moldova? Vadim Ceban a patra zi tace despre prețul gazului pentru luna octombrie, oferit de către Gazprom pentru Republica Moldova, care va fi peste 700 dolari. O compania cu antenele lui Al Capone de la Grozești, care a promis să aducă gaz cu iz rusesc din Turcia, în patru zile s-a manifestat doar cu o declarația arogantă de avertizare.

Energocom în această perioadă se ocupă cu procurarea gazelor în baza licitațiilor la cele mai bune prețuri. Prindem orice oportunitate și trend de scădere a cotațiilor bursiere. Ieri au fost cumpărate niște cantități de gaze la cel mai mic preț din istoria licitațiilor. Nu este ușor în condițiile volumelor de gaz scump, procurat iarna trecută cu exces de zel, și micșorării semnificative a consumului de gaz din partea agenților economici și populației. Dar eu totuși cred că ar fi posibil de micșorat tariful la gaz nu din ianuarie, ci anul curent”, a scris membrul Consiliului de Administrație al Energocom pe pagina sa de Facebook.

În luna august, Ministrul Energiei a afirmat că pentru sezonul rece, Energocom a reușit să procure 400 de milioane de metri cubi de gaz, la un preț avantajos de 400 de dolari mia de metri cubi. Potrivit ministrului, dacă prețul de achiziție se va menține unul redus, vor exista premise pentru reducerea tarifului înaintea sezonului rece.

De cealaltă parte, șeful ”Moldovagaz”, Vadim Ceban firmă că tarifele pentru gaz nu vor fi reduse cel puțin până la sfârșitul acestui an. Acesta susține că, în pofida declarațiilor din spațiul public, până la 1 ianuarie 2024 nu există premise pentru micșorarea prețurilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.