VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tarifele pentru gaz nu vor fi modificate până la sfârșitul anului, anunță șeful Moldovagaz

Tarifele pentru gaz nu vor fi nici reduse, dar nici majorate cel puțin până la sfârșitul acestui an, anunță șeful Consiliului de administrație al Întreprinderii ”Moldovagaz”, Vadim Ceban. Acesta susține că, în pofida declarațiilor din spațiul public, până la 1 ianuarie 2024 nu există premise pentru micșorarea prețurilor.

„Dacă va fi un preț care se încadrează în limitele pentru o eventuală micșorare de tarif, dar nu avem aceste premise. E una ce se declară, la ce preț cumpără gazele naturale Energocom și alta e ce factură ne livrează. Factura diferă cu mult. Presa scrie despre 430-450 de dolari, însă factura este mult mai mare. Nu vă pot spune exact, dar e vorba de peste 600 de dolari pentru trimestrul 4. Ca să vorbim de o mișcorare, prețul de la care pornește reducerea este 550 de dolari”, a declarat Vadim Ceban în cadrul unei emisiuni de la N4, citat de politik.md.

Șeful de la Moldovagaz susține că un preț final de 13-14 lei pentru consumatori, vehiculat în spațiul public, este deocamdată unul ireal.

„În Grecia se cumpără cu 430 de dolari, însă transportarea, stocarea, injectarea, extragerea și aducerea la hotar, acasă, costă. Nu ne ajută la formarea tarifului de 13-14 lei. Să nu uităm de gazele naturale scumpe pe care le mai avem în stoc. Nu cunosc volumul exact, aici Energocom poate răspunde, dar e vorba de gazul cumpărat la 900, 1000 de dolari”, a precizat Vadim Ceban.

Șeful de la Moldovagaz a mai declarat că o ieftinire ar putea avea loc în primul trimestru al anului viitor. Ceban susține că Moldovagaz are două contracte valabile – unul cu Gazprom și altul cu Energocom. Vadim Ceban nu exclude că ar putea fi mai ieftin gazul în baza contractului cu Gazprom, pentru că se va schimba formula.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.