VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba: Investițiile străine sunt esențiale pentru dezvoltarea economică rapidă a Moldovei

Invitat în emisiunea „Studio Politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a discutat despre importanța atragerii investițiilor străine directe (ISD) pentru Republica Moldova. Acesta a explicat că investițiile străine sunt cruciale pentru accelerarea dezvoltării economice a țării.

„Investițiile străine, cum ar fi 30 de milioane de euro într-o fabrică nouă, aduc un influx de capital, cresc capacitatea de producție și capacitatea de export a țării noastre. Nu avem timp să așteptăm încă 10-20 de ani pentru a ne dezvolta”, a spus Alaiba.

El a subliniat că, deși Republica Moldova atrage un volum relativ modest de investiții din cauza dimensiunii sale mici, guvernul este dedicat implementării unei agende ambițioase de reforme pentru a îmbunătăți climatul investițional. „Avem o deschidere fără precedent către piețele din vest, ceea ce transformă Moldova într-o piață atractivă pentru investitori”, a adăugat ministrul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.