VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ala Nemerenco: Gestionarea spitalelor ne ia mult timp, dar merită

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, vorbește din nou despre impedimentele pentru modernizarea infrastructurii spitalelor din țară, în special a celor din raioane, prin prisma politicului.

”Când transferam spitalele raionale la minister, multe voci pline de critici – opoziție, politicieni în devenire cu un rating de 0,0000001%, experți în materii fine, și desigur, o parte din ”foștii părinți”, părinți de fapt mai mult vitregi, la ce investiții au făcut”, așa începe cel mai proaspăt mesaj al șefei de la Sănătate de pe pagina sa de pe o rețea socială.

Ala Nemerenco a publicat un șir de probleme și impedimente ce urmează să fie depășite de actuala guvernare.

”Realitatea, în marea parte, a spitalelor raionale e cam asta – construcții abandonate, pline de tufari, curți cu ciulini, spitale înghesuite prin policlinici sau semisubsoluri, pacienți gravi din UPU duși pe targă la terapia intensivă ori prin coridoare pline cu pacienți, ori prin curtea plină de gropi tocmai la vreo 200 metri. Săli de operații care numai a chirurgie nu aduceau, echipamente vechi, saloane cu 6-7 pacienți, robinete ruginite, grupuri sanitare ca la gară, blocuri alimentare murdare, clădiri funcționale fără acoperiș, spălătorii fără apă și canalizare. Și oameni cu chipuri necăjite. Atât personalul medical, cât și pacienții. Frunți obosite si ochi fără speranțe”, scrie Ala Nemernco.

Demnitarul susține că gestionarea spitalelor va lua mult timp, dar merită.

”Asigurăm spitalele cu echipamente performante, am început să reparăm infrastructura, și vom investi până nu o să le aducem la condiții moderne, așa cum trebuie să fie un spital.

Cunoașteți istoria mediatizată intens anul trecut cu gândacii și condițiile proaste în secția de pediatrie a SC Bălți. Acum acolo e în toi reparația capitală. Și așa în toate spitalele – am început cu ce este mai grav și mai distrus, iar reparațiile le facem doar capitale”, a mai scris Ala Nemerenco.

În postarea sa publică, Ala nemerenco a vorbit despre toate proiectele de infrastructură din mai multe spitale raioanel, precum Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Criuleni, Hâncești, Florești, Fălești, Nisporeni, Ocnița, Râșcani, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Taraclia și Ungheni. ”Și aici nu am relatat nici despre o pătrime din toate lucrările începute pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalicești. Este foarte mult de muncă, dar e o muncă plăcută, care va da roade frumoase”, a mai adăugăt în mesajul ei ministra Sănătății.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.