VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ala Mîndîcanu: Am găsit Republica Moldova pe un drum bun

Invitată la emisiunea „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, Ala Mîndîcanu, preşedintele Comunităţii moldovenilor din Quebec, a declarat că Republica Moldova se îndreaptă pe o cale corectă, iar instituțiile de conducere ale statului au viziuni comune cu privire la dezvoltarea țării.

„Republica Moldova și-a făcut alegerea civilizațională, se dezvoltă, a stabilit un plan concret de reforme și avem președinte, parlament și guvern care privesc în aceeași direcție și acesta-i un lucru extraordinar de bun” a menționat Mîndîcanu.

Întrebată de jurnalista, Valentina Ursu dacă ar putea fi trasată mai ușor calea de dezvoltare a Republicii Moldova, în cazul în care ar exista un consens larg între societate, guvernare și opoziție, Ala Mîndîcanu a subliniat că acest lucru ar putea fi posibil dar dacă nu ar exista forțele pro-ruse care influențează societatea și care se opun schimbărilor din sistemul judecătoresc.

„Orice om normal vrea să trăiască în democrație, bunăstare, vrea un salariu ca în Europa, respect ca în Europa, vrea să fie totul ca acolo, numai că este o altă parte care ne vrea înapoi, în secolul XIX-XX, unde contau teritoriile dar nu oamenii”, a specificat Ala Mîndîcanu subliniind că forțele pro-ruse din R. Moldova sunt foarte puternice și susțin corupția.

În context, Mîndîcanu a menționat că se simte o rezistență din partea sistemului față de schimbările din domeniul juridic deoarece încă există sistemul vechi care a impregnat corupția, lipsa de reforme, mentalitatea veche și propaganda rusească.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.