VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AIPA a dat startul procesului de achitare a subvențiilor

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a început procesul de plată a cererilor de acordare a sprijinului financiar recepționate în anul 2022.

De la începutul anului curent, AIPA a autorizat spre plată primele 32,5 milioane de lei, surse orientate către producătorii agricoli prin mecanismul de subvenții post-investiții.

Pentru anul 2023, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei, scrie IPN.

În anul 2022, instituția a recepționat un număr record de cereri cu privire la acordarea sprijinului financiar – 16 146. Peste 67% dintre acestea au fost depuse pentru subvenții post-investiționale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.