VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AIE susține că UE trebuie să reducă consumul de gaze naturale cu 13%, pentru a fi pregătită de scenariul în care Rusia sistează livrările

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a publicat un raport prin care avertizează că UE se confruntă cu „riscuri fără precedent” privind aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă, iar „oprirea completă a fluxului de gaze prin conducte rusești nu poate fi exclusă”, scrie Euronews.

AIE îndeamnă proprietarii de locuințe să economisească, prin coborârea temperaturii la termostate. Blocul comunitar trebuie să reducă consumul de gaz cu 13%, în eventualitatea în care Rusia va opri complet livrările. Măsurile trebuie să fie coordonate, incluzând deopotrivă energia consumată în uz casnic, cât și în industrie.

De asemenea, avertizează Europa că trebuie să se asigure că rezervele de gaze nu vor scădea sub 33% în această iarnă, astfel încât să aibă suficientă energie dacă apare o perioadă bruscă de frig. „Nivelurile de stocare sub acest prag ar putea să nu fie suficiente pentru a face față unei perioade de frig care se produce la sfârșitul sezonului de încălzire, similară cu cea cu care s-a confruntat Europa în martie 2018”.

Potrivit AIE, UE trebuie să se concentreze pe atingerea obiectivelor privind nivelurile de umplere a rezervelor de gaze subterane la 90% din capacitate. Până în prezent, UE a înmagazinat la 88% din capacitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.