VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii moldoveni și-au ridicat primele subvenții din acest an

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a alocat primele subvenții din acest an. AIPA a început plata cererilor de acordare a sprijinului financiar recepționate în 2023. Instituția a autorizat deja achitarea a 100 de milioane de lei către fermieri pentru diverse tipuri de ajutoare.

Potrivit AIPA, cea mai mare sumă, peste 65 de milioane de lei, au fost acordate pentru plăți suplimentare, 21 de milioane de lei au fost redirecționate în sectorul zootehnic, 10,3 milioane – pentru sprijinirea investițiilor agricole, iar 3 milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare rurală prin programul LEADER. 

Conform noii Legi a Bugetului de Stat pentru 2024, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural are o valoare de 1,6 miliarde de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.