VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii din sudul țării continuă și astăzi protestele

Fermierii de la Cahul si Cantemir continuă și astăzi protestele. Aceștia sunt nemulțumiți de situația din sectorul agrar și susțin că nu au resurse pentru lucrările de primăvară.

Într-un comunicat remis presei, Asociația Forța Fermierilor anunță că începând cu ora 12:00 fermierii din Cahul și Cantemir desfășooară încă un marș cu tehnica agricola până la intersecția Andrusul de Sus, unde au mai venit și alți agricultori cu tractoare.

Totodată, Forța Fermierilor anunță că ieri, în mai multe regiuni ale țării, poliția a început să citeze conducătorii întreprinderilor agricole pentru a-i amenda cu sume impunătoare pentru acțiunile pretinse din protestul din noiembrie-decembrie 2023.

„Ieri, în ziua când fermierii din raioanele Cahul și Cantemir au pornit proteste și când unii agricultori din alte raioane au declarat intențiile de a susține aceste manifestații, în mai multe regiuni poliția masiv a început să citeze conducătorii întreprinderilor pentru a-i amenda pentru acțiunile pretinse din protestul din noiembrie-decembrie 2023. Asociația Forța Fermierilor nu crede în coincidențe. Am crezut sincer că am pus punct abuzurilor din partea poliției după întâlnirea din 8 decembrie 2023 cu ministru afacerilor interne, unde am adus mai multe probe în privința provocărilor din partea unor reprezentanți ai organelor de forță în cadrul protestelor din anul trecut. Însă vedem acum recidive acestui fenomen rușinos și periculos. Organizația noastră condamnă vehement aceste încercări repetate de a intimida fermierii, care  folosesc drepturile sale constituționale la un protest absolut justificat și care se află în starea extrem de dificilă. Regretăm că autoritățile actuale repetă greșeala guvernării din 2020-2021 și merge pe linia presiunii agricultorilor. Toata lume cunoaște care a fost atunci final politic”, se arată în comunicatul remis.

Citește și: Agricultorii din Cahul ies la protest: Nu au resurse pentru lucrările de primăvară

Citește și: Agricultorii din sudul țării au ieșit cu tehnica agricolă în stradă: Forța Fermierilor cheamă Guvernul la dialog

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.