VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultori, păgubiți cu circa 14 milioane de lei: Doi bărbați, condamnați la ani grei de pușcărie

Două persoane care se prezentau ca și cumpărători de cereale, au fost condamnați la 12 și 8 ani închisoare, după ce nu au plătit pentru acestea aproape 14.000.000 lei, în mai-octombrie 2018.

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, păgubiții sunt peste 50 la număr, din majoritatea regiunilor Moldovei. Fiecare din ei a fost păgubit cu zeci și sute de mii de lei, iar unii și peste 1.800.000 lei, după ce le vânduseră semințe de floarea-soarelui, porumb și orz fără însă ca să-și primească toții banii sau deloc.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), liderul schemei are vârsta de 34 de ani și este originar din Comrat, iar anterior și-a ispășit pedeapsa pentru tâlhărie. Al doilea are vârsta de 31 de ani și este originar din Râșcani.

Păgubiții și-au cerut datoriile formate de cei doi responsabili de schema de escrocherie, iar instanța de judecată le-a admis cererile.

În majoritatea cazurilor, aceștia cumpărau o anumită cantitate – 1-2 mașini de cereale, uneori – după care următoarea tranșă nu o achitau. Într-un alt caz, cu peste 90.000 kg de cereale, aceștia au amânat achitarea din prima, negociind în baza promisiunilor.

Deși în erau semnate contractele pe care le prezentau șoferii camioanelor din partea celor doi, aceasta avea ca scop doar să creeze o aparență de legalitate. În realitate, majoritatea gospodăriilor țărănești și întreprinderilor așa nu și-au mai primit banii, după care au depus plângeri la autorități.

La solicitarea procurorilor, a fost menținut sechestrul asupra bunurilor condamnaților și ale companiilor pe care le-au folosit în scop infracțional, la prețul total de peste 5.000.000 lei, în vederea confiscării.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.