VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agentură rusească deconspirată de SIS. Spioni ai FSB racolau moldoveni în interesele Moscovei

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a anunțat că a deconspirat doi spioni ruși care racolau moldoveni pentru organizarea unor acțiuni subversive contra Republicii Moldova. Un ”agent” se află sub arest și riscă până la 20 de ani de închisoare pentru trădare de patrie.

Șeful SIS a declarat că prin toate canalele ilegale coordonate de rețeaua criminală a fost transferată până acum în jur de 500 de mii de dolari.

”Este vorba de un grup de persoane antrenate în acțiuni dușmănoase împotriva securității Republicii Moldova. Din 2020, cetățenii Federații Ruse sub comanda FSB recrutau cetățeni ai Republicii Moldova, astfel construind o agentură pe teritoriul Republicii Moldova. Activitatea cetățenilor ruși și ai rețelei de agentură au fost orientate spre influențarea situației proceselor social-politice din Moldova în interesul Rusiei. Au realizat operațiuni informaționale pentru modelarea opniie publice. În cei doi ani ani în care a fost documentată activitatea rețelei de agentură aceștia au colectat date și informații cu caracter social-politic despre intențiile și planurile legislative, informații compromițătoare împotriva liderilor politici și actorilor politici și au organizat proiecte informaționale tenebre, precum campanii în mediul virtual prin intermediul mai multor platforme sociale, cu un accent major pe telegram”, a declarat șeful SIS.

În conferința de presă, șeful SIS le-a dat numele agenților. Este vorba de Iurie G. și Vadim I.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.