VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția Națională pentru Sănătate Publică, vizată într-o investigație privind practicile anticoncurențiale

Consiliul Concurenței a inițiat o investigație privind potențialele practici anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății. Acțiunea urmărește să determine dacă serviciile medicale oferite de ANSP pe piețele concurențiale afectează mediul concurențial, precizează Consiliul Concurenței.

ANSP, responsabilă de supravegherea și controlul sănătății publice, are dreptul să ofere servicii în acest domeniu la cererea persoanelor fizice sau juridice, conform tarifelor stabilite de Guvern, potrivit Legii nr. 10/2009. Consiliul Concurenței însă a constatat că ANSP participă la proceduri de achiziții publice pentru servicii medicale, concurând cu întreprinderi pe care le autorizează.

„Consiliul Concurenței va verifica dacă prestarea acestor servicii de către ANSP distorsionează concurența,” se arată într-un comunicat al instituției, citat de Moldova1.

 Investigația se bazează pe potențiale încălcări ale articolului 12 din Legea concurenței, care interzice autorităților publice să creeze condiții discriminatorii sau să acorde privilegii neprevăzute de lege.

ANSP a reacționat la inițierea investigației, afirmând că va furniza un răspuns oficial și va prezenta argumentele sale după finalizarea investigației și prezentarea raportului către Consiliul Concurenței.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.