VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești are un nou șef: Cine este Sorin Popescu

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ) are un nou director. Sorin Popescu a fost prezentat colectivului, astăzi, 1 septembrie, de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui ministrului, Sorin Popescu are o experiență de peste 12 ani în serviciul public cu statut special și deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient activitatea Agenției.

Am încrederea că domnul Sorin Popescu se va implica plenar și va contribui la modernizarea instanțelor de judecată, astfel încât acestea să fie accesibile pentru justițiabili și să corespundă standardelor internaționale. Am menționat că este nevoie de mai multă implicare la dezvoltarea sistemelor informaționale, pentru a optimiza procesele de lucru și a reduce din volumul mare de muncă al judecătorilor, având totodată și o evidență strictă a informațiilor. La fel, trebuie îmbunătățit Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, pentru ca acesta să nu mai poată fi „manipulat” după bunul plac al unor judecători care au interese pe anumite dosare.

I-am dorit succes noului director al AAIJ și l-am asigurat că are susținerea Ministerului Justiției în realizarea dezideratelor propuse, fapt care va contribui la modernizarea condițiilor din judecătorii și astfel, odată cu alte lucruri ce vor fi realizate, vom îmbunătăți actul de justiție din țara noastră”, a scris Litvinenco.

Agenția de administrare a instanțelor judecătorești este o instituție din subordinea Ministerului Justiției, care asigură activitatea organizatorică a instanțelor judecătorești, ține evidenţa şi analiza statisticii judiciare, dezvoltă sistemul informaţional judiciar, gestionează activitatea de instruire a personalului secretariatelor instanţelor judecătoreşti, organizează activitatea de management financiar, controlul şi auditul intern în cadrul instanţelor judecătoreşti. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.