VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Activistul Victor Pleșcanov din stânga Nistrului, deținut doi ani într-o închisoare din Tiraspol, a fost eliberat

Activistul din regiunea transnistreană Victor Pleșcanov a fost eliberat joi, 16 mai, din închisoarea nr. 3 din Tiraspol. Liderul regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, a semnat un „decret” privind grațierea lui, deși anterior a refuzat să facă acest lucru. 

Pleșcanov a fost încarcerat pe 10 iunie 2022 și urma să fie lipsit de libertate până în aprilie 2025, fiind prima persoană condamnată de regimul de la Tiraspol pentru arborarea drapelului Ucrainei și condamnarea invaziei ruse asupra Ucrainei, transmite  zonadesecuritate.md. 

După anunțul despre eliberarea lui, Pleșcanov a ținut să transmită mulțumiri tuturor celor care au făcut demersuri ca acest lucru să fie posibil. El a exprimat recunoștință Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasadei Marii Britanii în Moldova și altor misiuni diplomatice și organizații neguvernamentale.

„În perioada următoare vreau să mă ocup de starea mea de sănătate, să petrec timp cu familia și să decid ce voi face în viitor. Vreau să vă asigur că detenția nu mi-a schimbat valorile, principiile și convingerile”, a declarat Victor Pleșcanov, potrivit sursei citate

Vineri, Biroul politici de reintegrare a salutat eliberarea lui Victor Pleșcanov. 

„Cazul dat a fost menținut în vizorul permanent al vicepremierului pentru reintegrare și al Biroului politici de reintegrare, cu întreprinderea tuturor eforturilor posibile în comun cu partenerii externi și cu sensibilizarea constantă a participanților în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și a reprezentantului politic de la Tiraspol”, se arată într-un comunicat e presă. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.