VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Activele companiilor de asigurări, cifrate la 4,78 mld. de lei, cu 3,7% în creștere

Activele totale ale companiilor de asigurare au ajuns 4,78 miliarde lei, în al III-lea trimestru al anului trecut, majorându-se față cu 3,7%, sau cu 170,5 milioane lei.

Potrivit datelor prezentate de Banca Națională a Moldovei, valoarea activelor lichide a constituit 2,75 miliarde lei, în creștere cu 7,8% față de situația din 30 iunie, reprezentând 57,56% din activele totale înregistrate în sectorul asigurări. Societățile de asigurare dețineau active lichide pentru acoperirea a 99,27% din rezervele tehnice totale pe piață (2,77 miliarde lei).

Din volumul total al activelor – 70,5% (3,37 miliarde lei) sunt calificate drept active eligibile pentru acoperirea rezervelor tehnice, conform restricțiilor stabilite în Legea nr. 92/2022, în creștere cu 5,3% față de sfârșitul trimestrului precedent.

La situația din 30 septembrie, în Republica Moldova activau nouă societăți de asigurare (dintre care opt societăți cu activitate de asigurări generale și o societate cu activitate compozită (asigurări generale și asigurări de viață)), 50 brokeri de asigurare sau de reasigurare, 46 agenți de asigurare (inclusiv un agent de asigurare persoană fizică) și 35 agenți bancassurance.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.