VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Abuzurile din partea funcționarilor Serviciului Vamal pot fi sesizate pe o platformă electronică

Serviciul Vamal (SV) anunță că a elaborat o platformă electronică pentru depunerea sesizărilor cu privire la abuzurile din partea funcționarilor SV. Platforma permite transmiterea informației despre cazurile semnalate, dar și transmiterea imaginilor foto/video, precum și urmărirea procesului de examinare a sesizărilor transmise.

Scopul Platformei este furnizarea cetățenilor a unui instrument de încredere pentru semnalarea problemelor referitoare la abuzuri și fapte de corupție printr-o platformă electronică, și care reprezintă cu certitudine una dintre modalitățile eficiente de favorizare a consolidării unei veritabile culturi anticorupție atât în cadrul instituției, cât şi în societate.

Obiectivele acestei platforme au fost şi sunt reprezentate de descurajarea faptelor (potențiale) de corupție, a comportamentului profesional contrar eticii şi deontologiei profesionale, prin încurajarea persoanelor să ia atitudine fermă față de problemele care dau naștere unor practici contrare eticii și integrității în funcția publică. 

Promovarea integrității și combaterea corupției în rândurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru Serviciul Vamal și este un element fundamental pentru o bună guvernare și o administrație vamală modernă și eficientă, susțin reprezentanții Serviciului.

Pe această cale, conducerea Serviciului Vamal, îndeamnă persoanele fizice și persoanele juridice, să informeze despre orice situație de conflict, cazuri de corupție sau eventuale fraude vamale.

Amintim că un alt instrument important, ce vine în sprijinul organului vamal și al cetățenilor care doresc să denunțe actele de corupție sau eventuale abuzuri de serviciu comise de funcționarii vamali este Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), care integrează și linia specializată anticorupție, activă 24/24.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.