VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

A murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la vârsta de 96 de ani (1926-2022)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani.

„Regina a murit în pace, la castelul Balmoral”, a anunțat Palatul Buckingham.

Starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a deteriorat şi medicii au recomandat, joi, ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Membrii familiei regale s-au deplasat la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se afla suverana.

Deşi starea reginei nu a fost detaliată, faptul că apropiaţii ei au călătorit la Balmoral a indicat că situaţia este gravă.

Noul rege al Marii Britanii va fi Charles al III-lea. La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care devine rege din istoria Marii Britanii.

Noul rege al Marii Britanii a transmis primul mesaj, după moartea mamei sale. „Moartea iubitei mele mame, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a, este un moment de o tristețe profundă pentru mine și membrii familiei mele. Deplângem pierderea unei suverane prețuite și a unei mame foarte îndrăgite. Știu că pierderea ei va fi resimțită de întreaga națiune și de mulți oameni din toată lumea. Respectul și afecțiunea profundă de care s-a bucurat Regina ne va ajuta acum să depășim această perioadă de doliu și de schimbări profunde prin care va trece Casa Regală.”

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952, având o domnie de 70 de ani.

Britanicii au sărbătorit în iunie jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a, la împlinirea a șapte decenii de domnie. Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate.

Regina a fost o prezență activă de-a lungul întregii sale vieți, ultima apariție fiind la întâlnirea cu noul premier al Marii Britanii, Liz Truss.

Mai jos sunt o serie de momente memorabile din viața Reginei Elisabeta a II-a.


Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.