VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

A început sesiunea ordinară de primăvară 2023 a Parlamentului: Comisiile parlamentare, în ședințe

Astăzi, 1 februarie, a început sesiunea ordinară de primăvară 2023 a Parlamentului.

Pe parcursul zilei, mai multe comisii parlamentare se întrunesc în ședințe.

Printre proiectele ce vor fi discutate se regăsesc proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, inițiativa privind răspunderea disciplinară a judecătorilor și activitatea inspecției judiciare, proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional, proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice.

De asemenea, deputații urmează să examineze proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului.

Tot astăzi, Biroul permanent se va convoca în ședință pentru a stabili data primei ședințe plenare a Parlamentului din sesiunea de primăvară, precum și ordinea de zi a acesteia.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie.

Iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.