VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A cui e responsabilitatea pentru integrarea europeană?

O tabletă de Iulian Ciocan

  O declarație curioasă a fost făcută recent de către Igor Grosu, Președintele Parlamentului: Suntem generația care are responsabilitatea pentru proiectul de integrare europeană. De fapt, declarația asta e discutabilă și poate chiar de prisos. De ce să-i atribui unei singure generații această responsabilitate? Integrarea europeană nu e apanajul tuturor generațiilor, nu e oare un efort colectiv?

   Am văzut pe Internet că domnul Grosu e născut în 1972. Cam aceeși vârstă o are și președinta Maia Sandu. Deci generația cu pricina, cea responsabilă de proiectul european, ar fi a celor de circa 50 de ani, nu? Cu toate că fac și eu parte din această generație, mărturisesc că am mari dubii. Aș zice chiar că generația noastră a înregistrat destul de multe eșecuri, că nu a fost capabilă de-a lungul anilor să se ridice la înălțimea momentului.

   Aș mai constata că chiar în PAS sunt suficienți oameni de 30-40 de ani, ba chiar și mai tineri. Și cei din diaspora, care au avut un rol decisiv în victoriile electorale ale PAS-ului  , nu sunt doar oameni de circa 50 de ani. La rigoare, și ex-președinții Snegur, Lucinschi și Timofti, septuagenari sau octogenari, ar putea să revendice mantia responsabilității sus-pomenite. Recent, aceștia au  vizitat-o pe Maia Sandu și i-au spus că susțin parcursul european al R. Moldova.

   În fond, în ciuda pandemiei, inflației și războiului, PAS are cu ce se lăuda. A mărit pensia minimă, a mărit salariile, a majorat de trei ori Fondul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii. Iar chestia cu responsabilitatea unei generații pentru integrarea europeană mi se pare o exagerare caraghioasă și inutilă, unde mai pui că ar putea să nu le convină chiar membrilor PAS din alte generații.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.