VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vadim Ceban ar putea fi reconfirmat în funcția de președinte al Moldovagaz: Explicațiile ministrului Energiei

Vadim Ceban, președintele actual al Moldovagaz, ar putea fi reconfirmat în funcție datorită contribuțiilor sale esențiale în implementarea legislației europene și deschiderea pieței gazelor în Republica Moldova. În cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat rolul important jucat de Ceban în aceste procese.

„Am spus-o de multe ori, domnul Vadim Ceban a avut un rol semnificativ în implementarea legislației europene și în liberalizarea pieței, inclusiv facilitând achiziționarea de metan de pe bursă de către Moldovagaz și oferind un model de contractare a gazelor. Personal, nu am rezerve față de competențele sale și motivația sa de a contribui la implementarea legislației europene și liberalizarea pieței,” a afirmat Victor Parlicov.

Ministrul a adăugat că, deși Vadim Ceban ar putea fi numit din nou președintele Moldovagaz, este esențială participarea mai multor candidați în procesul de selecție.

„Mi-aș dori să participe mai multe persoane. Sunt oameni care au expertiză în acest domeniu și nu doar din Moldova. Mi-aș dori o competiție robustă în acest concurs,” a adăugat Parlicov.

Salariul pentru această funcție este de aproximativ 100.000 de lei. Un proces de selecție transparent va asigura identificarea celui mai competent lider pentru a continua reformele începute de Ceban și pentru a asigura stabilitate și progres în sectorul gazelor din Moldova.

Mandatul actualului președinte al Moldovagaz, Vadim Ceban, a expirat la sfârșitul lunii iunie. Ministerul Energiei a anunțat concurs pentru numirea celor patru membri desemnați de autoritățile Republicii Moldova în Consiliul de Administrație al Moldovagaz.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.