VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul român al Apărării exclude reintroducerea serviciului militar obligatoriu: România nu este în pericol să fie atacată

Guvernul de la București exclude reintroducerea serviciului militar obligatoriu, discutată în ultima perioadă în spațiul public, dar susține că e necesar un proiect de atragere a mai multor voluntari în armată. Declarația a fost făcută de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, care a precizat că România nu este în pericol să fie atacată.

„E o perioadă în care lucrurile care ţin de Armată generează astfel de preocupări. Serviciul militar obligatoriu este exclus, nu există nicio discuţie la momentul acesta în acest sens”, a declarat pentru Euronews România, Angel Tîlvăr, citat de Digi24.

Demnitarul susține că Armata română a scăzut de la 320.000 de oameni la aproximativ 80.000 şi este nevoie de pregătirea unor rezerve. Tîlvăr a explicat că se pune în discuţie existența unui serviciu militar voluntar. Este vorba de un proiect care prevede un stagiu militar de câteva luni, pentru persoane de 18-35 de ani.

De asemenea, demnitarul susține cu tărie că nu există pericolul unui război.

”România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată. Nu înseamnă că nu trebuie să fie în acord şi în linie cu ce se întâmplă şi în alte armate din acest punct de vedere. Şi nivelul de tehnică militară a crescut, eficacitatea tehnicii militare a crescut. Dar întotdeauna există nevoia să împrospătezi şi să ai oameni la dispoziţie într-o situaţie”, a mai declarat Tîlvăr. Serviciul militar obligatoriu în România a fost exclus în ianuarie 2007.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.