VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ucraina a mai trimis o navă rusă pe fundul mării. Corveta „Ivanoveț”, scufundată după ce a pierdut lupta cu dronele ucrainene

Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a revendicat responsabilitatea pentru un atac comis noaptea trecută în Marea Neagră. În urma atacului una din unitățile sale pentru operațiuni speciale a distrus o navă pentru rachete din clasa „Tarantul’ din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.

„În urma unui număr de lovituri la carenă, nava rusă „Ivanoveţ„ a suferit daune care au pus-o în imposibilitatea de a se mai deplasa. Aceasta s-a înclinat spre pupă şi s-a scufundat”, menţionează GUR într-un comunicat, scrie Unian.

Potrivit presei locale, la bordul navei ar fi fost 40 de marinari ruși, iar în prezent, forțele ruse desfășoară operațiuni de căutare.

Corveta patrula în momentul atacului în zona lacului Donuzlav, în apropierea coastei de vest a peninsulei ucrainene Crimeea, ocupată de Rusia din 2014 şi principala bază de operaţiuni a Flotei ruse din Marea Neagră.

GUR a publicat o înregistrare video cu momentul în care corveta rusă Ivanovets este lovită. Potrivit acestei structuri de securitate a Ministerului Apărării de la Kiev, nava valorează între 60 şi 70 de milioane de dolari.

Datând din 1989 şi având o lungime de 56 de metri, această navă este echipată cu patru sisteme de lansare de rachete de croazieră antinavă supersonice Moskit, potrivit site-ului flotei ruseşti de la Marea Neagră. Armamentul standard este format din patru rachete antinavă P-270 „Moskit” cu o rază maximă de acțiune de 90 km în versiunile vechi și până la 250 km în cea mai recentă versiune.

După pierderea VPR „Ivanovets”, în serviciul Flotei ruse a Mării Negre au mai rămas doar două astfel de nave.

Rusia nu a făcut niciun comentariu oficial şi nu a raportat nicio avarie la vreuna dintre navele sale, dar un canal Telegram apropiat armatei ruse a raportat că există o navă „avariată”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.