VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Experții din ONG-uri vor consilia deputații în comisiile de specialitate

Comisiile parlamentare permanente vor avea consilii de experți, formate din specialiști din societatea civilă, mediul academic și asociații profesionale, care vor oferi consultanță deputaților în elaborarea proiectelor de lege.

O hotărâre care reglementează organizarea și funcționarea consiliilor de experți a fost adoptată, la sfârșitul anului trecut, de Biroul permanent al Parlamentului.

Din consiliul de experți vor face parte reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor profesionale, ai societății civile. Calitatea de membru al consiliului de experți va fi una onorifică, voluntară și neremunerată. Componența nominală a consiliilor de experți va fi aprobată prin decizia comisiilor parlamentare.

Potrivit documentului, comisiile parlamentare vor putea crea consilii de experți care vor oferi expertiză în domeniile de activitate ce țin de competența comisiilor. Aceste consilii vor avea statut consultativ. Consiliile de experți vor avea ca atribuții informarea comisiilor permanente asupra problemelor cu care se confruntă societatea, vor elabora comentarii și recomandări asupra proiectelor de lege aflate pe agenda parlamentară și vor contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ prin elaborarea de expertize, analize de impact și evaluări. Recomandările elaborate și prezentate de consiliile de experți vor putea fi utilizate în procesul legislativ și, după caz, transmise spre informare autorităților publice de resort.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.