VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

OpenAI, creatoarea ChatGPT, anunță pentru 2024 instrumente pentru combaterea dezinformării în campaniile electorale

În contextul unui an electoral extrem de încărcat în toată lumea, compania OpenAI, care a creat ChatGPT, a anunțat că nu va permite utilizarea instrumentelor sale informatice în campanii politice, transmite Agerpres. În SUA, în India, în Regatul Unit sau în Uniunea Europeană, aproape jumătate din populaţia globului va fi chemată la urne în 2024.

OpenAI, cu sediul în statul american California, a popularizat inteligenţa artificială, însă a provocat în acelaşi timp îngrijorare privind posibila utilizare a acesteia în campanii de dezinformare, cu scopul de a dirija voturile.

Compania a subliniat că nu va permite utilizarea în scopuri politice a instrumentelor sale informatice, printre care ChatGPT.

„Vrem să fim siguri că tehnologia noastră nu va fi folosită într-un mod care poate afecta procesul democratic. Evaluăm continuu eficienţa potenţială a instrumentelor noastre pentru convingere individuală. Până când vom şti mai mult, nu vom permite oamenilor să construiască aplicaţii pentru campanii politice sau militante”, a explicat OpenAI.

Forumul Economic Mondial de la Davos, care se va încheia în 19 ianuarie, a avertizat, săptămâna trecută, că dezinformarea intenţionată sau involuntară cu ajutorul inteligenţei artificiale ar putea „submina legitimitatea guvernelor nou alese”.

Temeri privind dezinformarea electorală există de mai mulţi ani, dar accesul publicului larg la generatoare puternice de texte şi imagini agravează mult ameninţarea, după părerea unor experţi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.