VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

708 cazuri noi de COVID-19 și șase decese, înregistrate în ultima săptămână în R. Moldova

În perioada 8-14 ianuarie în R. Moldova au fost înregistrate 708 cazuri de COVID-19 (inclusiv 128 în regiunea transnistreană). Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care subliniază că cazurile înregistrate reprezintă o descreștere cu 15% comparativ cu săptămâna precedentă.

Potrivit ANSP, în rândul de până la 14 ani au fost raportate 103 de cazuri din numărul total.

Totodată, au fost înregistrate șase cazuri de deces (la patru bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 56 și 85 de ani) asociate cu infecția COVID-19.

Specialiștii recomandă și în continuare respectarea măsurilor de protecție (păstrare distanței sociale, evitare locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, rinoree, sau nas înfundat, cefalee, frisoane, senzație de slăbiciune sau oboseală).

Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Adresați-vă la medicul de familie pentru a beneficia de acest vaccin”, recomandă ANSP.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.