VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Toate datele despre activitatea universităților se vor regăsi într-un sistem unic informațional

Toată informația despre activitatea universităților din țară se va regăsi în noul Sistem informațional de management în învățământul superior. Conceptul noului program a fost aprobat azi de cabinetul de miniștri.

Noul sistem va asigura Ministerul Educației și Cercetării, alte autorități ale administrației publice centrale și locale, instituțiile de învățământ superior cu date actualizate privind sistemul educațional. Acestea vor putea fi utilizate pentru analiza și planificarea strategică, elaborarea politicilor educaționale, monitorizarea și evaluarea impactului acestora.

 „Implementarea sistemului informațional va eficientiza managementul educațional al învățământului superior, contribuind și la debirocratizarea acestuia. Datele deschise, furnizate de SIMIS, vor oferi instituțiilor de învățământ posibilitatea de a extinde participarea reprezentanților societății civile, părinților, tuturor cetățenilor țării la planificarea și desfășurarea procesului educațional”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Educației, Adriana Cazacu.

 Totodată, automatizarea sistemului de învățământ superior va permite o organizare mai bună a activității instituțiilor de învățământ superior, în colaborare cu MEC. SIMIS va oferi accesul la informații despre instituțiile de învățământ superior, studenți, personalul didactic și ştiinţifico-didactic, actele de studii și calificări. Vor fi create condiții, inclusiv, pentru identificarea cazurilor de falsificare a actelor oficiale, optimizarea utilizării bunurilor materiale și a mijloacelor financiare alocate de stat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.