VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Din cauza vântului și ninsorilor, 40 de localități rămân parțial deconectate de la energia electrică

La această oră, 40 de localități din țară rămân parțial deconectate de la energia electrică, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care, în ultimele 24 de ore, au intervenit în 145 de misiuni.

Potrivit IGSU, echipele de electricieni lucrează la fața locului pentru a înlătura problemele provocate la rețeaua electrică. De asemenea, ieri și noaptea trecută, salvatorii și pompierii au fost implicați în 38 de misiuni de deblocare a vehiculelor, 7 dintre ele fiind la deblocarea ambulanțelor din raioanele Drochia, Hâncești, Chișinău, Leova și Strășeni.

În total, în ultimele 24 de ore, Serviciul 112 a recepționat aproximativ 6400 de apeluri, în peste 1900 de cazuri fiind redirecționate ambulanțele, în 628 – echipajele poliției, iar 145 de misiuni au revenit salvatorilor și pompierilor.

IGSU anunță că în această dimineață aproximativ 2600 de angajați ai autorităților responsabile erau implicați în acțiuni de deszăpezire. Este vorba despre subdiviziuni ale MAI, drumari, lucrători medicali și muncitori ai furnizorilor de energie electrică. În total, se intervine cu peste 1000 de unități de tehnică pentru redresarea situației.

Lucrări de curățare și împrăștiere a materialului antiderapant se desfășoară pe toate drumurile naționale, regionale și locale. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.

Punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, iar fluxul de persoane și mijloace de transport este unul echilibrat. La punctele de trecere a frontierei Leușeni -Albița, Cahul -Oancea, autoritățile statului vecin redirecționează deplasarea camioanelor pe direcția de intrare în România, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Tot din cauza condițiilor meteo la Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate 15 curse.

În urma deciziilor luate de Comisiile Situații Excepționale la nivel de raion sau municipii, vacanța de iarnă va fi prelungită cu o zi sau două pentru elevi în peste 1000 de instituții de învățământ din 24 raioane din țară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.