VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vacanța elevilor a fost prelungită în 22 de raioane

În 22 de raioane, procesul de studii a fost suspendat pentru o perioadă de 1-2 zile, iar fiecare autoritate locală va decide dacă se reia activitatea școlară pe 9 ianuarie, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, susțin reprezentanții Guvernului.

Potrivit Guvernului, în municipiile Chișinău și Bălți, la fel ca și în raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni, Telenești elevii vor reveni în sălile de clasă pe 11 ianuarie.

În raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Florești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rezina, Ungheni, Sângerei, Șoldănești, Ștefan Vodă vacanța se va încheia pe 9 ianuarie, cu revenire la școală pe 10 ianuarie.

În același timp, în unele raioane, școlile vor relua procesul educațional începând cu ziua de marți, 9 ianuarie. Este vorba de Basarabeasca, Briceni, Cahul, Dondușeni, Drochia, Edineț, Hâncești, Ocnița, Râșcani, Soroca și UTA Găgăuzia. Excepție o constituie cei circa 600 de elevi din aceste localități care se deplasează cu transportul școlar, aceștia urmând să învețe de la distanță.

Meteorologii au emis cod galben de schimbarea bruscă a vremii. Astfel, codul portocaliu, care urma să fie valabil până miercuri, 10 ianuarie, a fost modificat în cod galben, pe întreg teritoriul țării. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10 grade Celsius.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.