VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Valută echivalent a peste 30 de milioane de lei, depistată de vameși în 2023

În anul 2023, funcționarii vamali au înregistrat 36 abateri de la normele legale privind introducerea, expedierea şi scoaterea în sau din Republica Moldova a numerarului în valută străină. Astfel, în cele 36 de cazuri, de către Serviciul Vamal, au fost reținute și ridicate mijloace bănești în sumă de 678 400 dolari SUA, 897 560 Euro, 50 200 Franci elvețieni, 1050 Lire sterline și 25 500 Grivne ucrainene. 

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vamal, în 18 cazuri din cele 36 menționate supra, făptașii vor fi supuși răspunderii penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe marginea celorlalte 18 cazuri, au fost pornite cauze contravenționale, respectiv, persoanele implicate au fost atrase la răspundere contravențională. 

Atât în cadrul cauzelor penale cât și în cadrul cauzelor contravenționale mijloacele bănești au fost ridicate și sunt pasibile confiscării.   

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.  

Persoanele fizice pot introduce în R. Moldova mijloace bănești în valoare de până la 10 mii de euro. Dacă suma este mai mare, declararea în scris este obligatorie, iar organul vamal eliberează adeverința care atestă legalitatea introducerii acestor bani în Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.