VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Universitatea de Sport va avea statut de institut în cadrul USM

Universitatea de Educație Fizică și Sport, care săptămâna trecută a fuzionat cu Universitatea de Stat din Moldova, va avea statut de institut. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care a precizat că va beneficia de autonomie largă și va include toate cele trei facultăți ale USEFS – Kinetoterapie, Educație Fizică și Sport și Științe ale Securității.

Restructurarea instituției a fost discutată în cadrul unei întrevederi a ministrului Dan Perciun cu rectorul USM, Igor Șarov, și rectorul USEFS, Viorel Dorgan. 

Dan Perciun a menționat că toți salariații USEFS vor fi transferați la USM, iar studenții înmatriculați la programele de studii superioare de licență, master și doctorat își vor continua studiile la aceleași programe și cu taxele de studii stabilite în anul precedent.

Amintim, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport a fost absorbită de Universitatea de Stat din Moldova în urma unui proiect aprobat de cabinetul de miniștri, în cadrul ședinței din 27 decembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.