VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 12 mil. de lei, virate în 2023 prin Legea 2%

Pe parcursul anului 2023, aproximativ 42 de mii de moldoveni au redirecționat 2% din impozitul pe venit către organizații necomerciale și entități religioase. Suma a depășit 12,4 milioane de lei, anunță Serviciul Fiscal.

Cea mai mare sumă, de peste 900 de mii de lei, a revenit Asociației obștești a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne.

Mecanismul de desemnare a procentuală este valabil pentru persoanele fizice rezidente care nu au datorii la impozitul pe venit și achită integral și în termen impozitul pe venit.

În Republica Moldova, „Legea 2%”, ce prevede dreptul de a face desemnări procentuale, a fost votată de Parlament 2014, iar în 2017 a fost pusă pentru prima dată în aplicare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.