VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul a prelungit autorizația de mediu pentru uzina metalurgică din Râbnița

Ministerul Mediului a prelungit cu 10 luni autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică din Râbnița, gestionată de regimul separatist de la Tiraspol. Agenția de Mediu a Republicii Moldova a emis două autorizații, una pentru gestionarea deșeurilor, iar alta pentru emisia în atmosferă a poluanților.

Decizia a fost luată  în ultima zi lucrătoare a anului 2023, fără a recurge la Comisia Națională pentru Situații Excepționale, întrucât starea de urgență a expirat în 30 decembrie și nu a mai fost prelungită, transmite ziua.md.

În trecut, Agenția de Mediu a refuzat eliberarea autorizațiilor pentru uzina metalurgică, invocând abateri grave de la normele ecologice. Cu toate acestea, Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit autorizațiile prin derogare, bazându-se pe un acord neoficial care implica furnizarea de energie electrică pentru malul drept al Nistrului de la Centrala de la Cuciurgan.

În octombrie 2023, a fost luată o decizie similară de prelungire a autorizațiilor de mediu pentru uzină, în ciuda lipsei de documente care să ateste corectitudinea datelor privind emisiile de poluanți, concentrația și volumul noxelor.

Potrivit Europa Liberă, reprezentanții Agenției de Mediu au declarat că dosarul din 21 decembrie 2023 a arătat că neregulile depistate anterior la Uzina Metalurgică de la Râbnița au fost eliminate de agentul economic, temei pentru care au fost emise cele două autorizații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.