VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 89. Israelul crește intensitatea bombardamentelor din Gaza 

Update: Forțele israeliene și-au intensificat miercuri bombardamentele asupra Fâșiei Gaza și au cerut civililor să părăsească o tabără de refugiați din nordul enclavei palestiniene, după ce războiul s-a extins în Liban, odată cu uciderea la Beirut a adjunctului liderului Hamas.

Armata israeliană (IDF) a informat în raportul său zilnic că „luptele intense” cu militanții hamas continuă miercuri în Gaza, în orașul Khan Younis din sudul țării. IDF anunțase anterior că încearcă să elimine liderii Hamas din zonă.

Locuitorii și mass-media palestiniene au spus că forțele israeliene au bombardat tabăra de refugiați Al-Nusseirat din partea de nord a enclavei conduse de Hamas în cursul nopții și miercuri, distrugând câteva clădiri cu mai multe etaje.

De asemenea, avioanele israeliene au aruncat pliante deasupra Al-Nusseirat, ordonând oamenilor să părăsească șapte districte.

„Vă aflați într-o zonă de luptă periculoasă. Forțele de apărare israeliene operează intens în zona dumneavoastră de reședință. Pentru siguranța dumneavoastră, IDF vă îndeamnă să evacuați imediat această zonă și să plecați spre adăposturile recunoscute din Deir Al-Balah (vest)”, se spune în pliantele distribuite.

Saleh al-Arouri, numărul 2 în biroul politic al organizaţiei palestiniene Hamas, a fost ucis marţi într-un atac israelian cu dronă în timp ce se afla într-o suburbie a Beirutului, capitala Libanului, a anunţat televiziunea Hamas. Doi oficiali libanezi din domeniul securităţii au confirmat informaţia pentru AFP.

Liderul grupării Hamas ar fi fost ucis împreună cu gărzile sale de corp în atacul cu dronă care a avut loc marţi seară la periferia Beirutului cunoscută ca fiind un fief al mişcării Hezbollah.

Hamas are un birou în suburbia sudică a capitalei libaneze, considerată un bastion al Hezbollahului pro-iranian.

Gruparea teroristă Hamas a confirmat moartea lui Saleh al-Arouri și acuză Israelul pentru atac. 

Deși Israelul nu a comentat până în acest moment oficial atacul, mai mulți membri ai coaliției au salutat uciderea lui Arouri. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.