VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi măsuri luate de autoritățile din Veneția pentru atenuarea impactului turismului

Autoritățile din Veneția interzic megafoanele și grupurile de turiști mai mare de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra orașului italian, relatează BBC. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie a anului 2024, a anunțat administrația locală.

Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot „genera confuzie și tulburări”, se precizează în informare.

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal italian, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro (4,30 lire sterline; 5,35 dolari) pentru vizitatorii zilnici.

Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea orașului, a declarat că ultimele politici sunt „menite să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric”.

Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați (2,7 mile pătrate), dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

La începutul acestui an, UNESCO a declarat că orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă amenință să îi provoace schimbări ireversibile.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneției prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbușit în port. Criticii au susținut, de asemenea, că navele provocau poluare și erodau fundațiile orașului, care suferă de inundații regulate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.