VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, scutită de plata contribuțiilor financiare la programele UE

Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene. Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat avizul pentru inițierea negocierilor și aprobării semnării unui Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană care prevede acest lucru.

Proiectul stabilește că până în 2027 vor fi suspendate contribuțiile financiare ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene. Această propunere a fost făcută de Comisia Europeană, în contextul consecințelor economice, financiare și politice suportate de țara noastră în urma invaziei Federației Ruse în Ucraina.

Necesitatea menținerii suspendării va fi evaluată anual de Comisia Europeană, în baza informațiilor furnizate de către Guvernul Republicii Moldova.

În prezent, Republica Moldova are încheiate mai multe acorduri cu Uniunea Europeană pentru participarea la mai multe programe tematice ale UE, printre care figurează Fiscalis, Customs, Single Market Programme, EU4Health, LIFE, Horizon Europe, Union Civil Protection Mechanism, Connecting Europe Facility. Astfel, țara noastră poate beneficia de finanțarea proiectelor în mai multe domenii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.