VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Doar unele poziții de conducere vor fi lichidate” Nemerenco, despre fuzionarea celor două spitale

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco susține că fuzionarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile nu va costa bani din buget, medicii nu-și vor pierde locurile de muncă ci doar unele poziții de conducere vor fi lichidate.

Ministra a declarat că directorii și vice-directorii ambelor instituții medicale vor fi concediați și va fi ales un nou director prin concurs. Nemerenco a adat asigurări că măsura nu va afecta angajații acestor spitale care își vor păstra locurile de muncă în cadrul noii structuri.

Potrivit șefei de la sănătate, Spitalul Toma Ciorbă nu are secție de reanimare, pediatrie, laborator.

“Există deja fonduri care, după fuzionare, vor fi investite în crearea unui laborator modern. Vom continua investițiile în infrastructura acestor spitale: deja au fost investite circa 5 milioane de lei la Spitalul „Toma Ciorbă” și alte 2 milioane de lei la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile”, a spus Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă.

Ministra Sănătății susține că investițiile în infrastructura acestor spitale vor continua. Deja au fost investite circa 5 milioane de lei la Spitalul „Toma Ciorbă” și alte 2 milioane de lei la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Guvernul a aprobat la 27 decembrie un proiect ce prevede fuzionarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Potrivit autorităților, reorganizarea presupune optimizarea cheltuielilor, eficientizarea proceselor administrative, restructurarea instituțiilor și fortificarea lor, prin investițiile care se vor realiza în infrastructură, capacități și competențe, într-un management comun, având în vedere specificul similar de activitate – tratarea maladiilor contagioase. Colectivele ambelor instituții medicale s-au opus proiectului Ministerului Sănătății de a comasa cele două spitale. Măsura respectivă a stârnit controverse și în spațiul public.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.