VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

49 de cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate săptămâna trecută

Pe parcursul săptămânii trecute au fost confirmate prin metoda de laborator și clinico-epidemiologică 49 de cazuri de gripă sezonieră, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în mun. Chișinău – 44; în raionul Orhei au fost raportate 2 cazuri, iar în mun. Bălți, Cahul, Glodeni, câte un caz. Cazurile au fost raportate la persoane care fac parte din următoarele grupe de vârstă: 0-4 ani (15 cazuri), 5-14 ani (12 cazuri), 15-29 ani (6 cazuri), 30-64 ani (12 cazuri), 65 ani și mai mult (4 cazuri).

În perioada 18 – 24 decembrie, au fost raportate 7048 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii. De asemenea, s-au înregistrat cu 1,4% mai puține cazuri IACRS față de săptămâna anterioară.

Totodată, săptămâna trecută, au fost înregistrate 722 de cazuri de COVID-19, cu o creștere de 29,4% față de săptămâna precedentă. ANSP anunță că au fost raportate 3 cazuri de deces asociate cu infecția COVID-19.

Specialiștii recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție: păstrare distanței sociale, evitare locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale. De asemenea cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19: febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, cefalee, frisoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.