VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lilia Dabija, fost ministru al Infrastructurii, numită secretar general adjunct al Guvernului

O nouă funcție în executiv pentru Lilia Dabija. Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în perioada februarie-iulie 2023, a fost numit azi în funcția de secretar adjunct al Guvernului. Lilia Dabija, care în prezent este expert în cadrul Misiunii Înalților Consilieri ai UE pentru Republica Moldova, va prelua noul post din data de 9 ianuarie.

Amintim, după numirea Guvernului Dorin Recean în luna februarie 2023, Lilia Dabija a fost desemnată drept ministru al Infrastructurii. După cinci luni, însă, în cadrul unor remanieri anunțate de Recean, demnitarul și-a anunțat demisia, fiind înlocuită de Andrei Spînu. Pe lângă Lilia Dabija, în iulie 2013, și-au depus demisia și ministrul de Interne, Ana Revenco, și cel al Educației, Anatolie Topală.

Lilia Dabija este magistru în drept și are o experiență în administrația publică centrală de 18 ani. De asemenea, Lilia Dabija a activat ca expert în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Banca Mondială, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Corporația Financiară Internațională (IFC), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) etc.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.