VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS va cere repetat excluderea taxei pentru salubrizare în Capitală

Aleșii PAS din Consiliul municipal Chișinău insistă asupra unui sistem echitabil de taxe locale pentru anul 2024 și anularea tuturor prevederilor ce aduc o povară fiscală și mai mare asupra agenților economici mici. De asemenea, consilierii PAS cer anularea taxei de salubrizare de 120 de lei introdusă în proiectul taxelor locale pentru 2024. Anterior, primarul Capitalei, Ion Ceban, declara că acest impozit poate fi anulat doar de Parlament.

Aleșii PAS susțin că proiectul de taxe locale pentru 2024 este inechitabil și menit să ajute marile companii, în defavoarea micului business.

”PAS propune pentru 2024 echitate pentru agenții economici, cum ar fi cei din Horeca și din micul business. De exemplu, o alimentară plătește 245 de lei pe metru pătrat, iar un supermarket 9,1 lei pe metru pătrat. Vom cere ca afacerile mici să plătească și taxe mai mici. PAS va cere și în 2024 să fie anulată taxa de salubrizare. PAS nu a susținut niciodată această taxă. Aceasta este o povară pentru familiile din municipiu. Baza impozabilă pusă pentru această taxă este numărul de persoane înscrise în apartament, în timp ce în Codul Fiscal este menționat că baza impozabilă pentru această taxă este numărul de proprietari ai locuinței. O familie de 4 persoane vor trebui să achite 480 de lei. Consilierii PAS vor cere excluderea taxei de salubrizare”, a declarat consilierul PAS Dumitru Ivanov.

Amintim, în vara acestui an, când locuitorii Capitalei primeau facturile pentru achitarea taxei de salubrizare, primarul general Ion Ceban a declarat că impozitul a fost introdus de Parlament, iar municipalitatea a stabilit doar mărimea impozitului. Acesta fiind stabilit la 120 de lei pe an pentru fiecare persoană care își are viza de reședință în locuință. Anterior, Partidul MAN al primarului Ion Ceban, a înregistrat în legislativ un proiect prin care a cerut anularea acestei taxe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.