VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ultima zi pentru solicitarea subvențiilor în avans și celor post-investiție

Ministerul Agriculturii anunță că azi e ultima zi de depunere a cererilor pentru formele de subvenționare în avans și post-investiție. Cererile pentru sprijinul financiar mai pot fi depuse la Direcțiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. 

Amintim, conform situației din 30 octombrie, AIPA a recepționat 581 de cereri pentru subvențiile post-investiție.

Ministerul Agriculturii precizează că până azi, 16 noiembrie, a avut loc apelul I de depunere a cererilor de subvenționare pentru investițiile făcute în producere pe teren protejat, în sisteme și echipamente pentru irigare, în bazine de acumulare a apei pentru irigare, în exploatații din sectorul vegetal, în exploatații din sectorul viticol, în exploatații zootehnice, în infrastructura de producere, în tehnologii de lucrare a solului și în stimularea dezvoltării turismului în mediul rural. Plafonul anual per beneficiar nu va depăși valoarea de 7 milioane lei.

În general, Ministerul Agriculturii precizează că producătorii mici, companiile agricole și instituțiile de cercetare pot apela pentru următoarele măsuri de subvenționare: îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, dezvoltarea infrastructurii exploatației agricole, diversificarea activităților economice rurale, stimularea producerii pe teren protejat, înființarea plantațiilor de arbuști fructiferi, aromatice, medicinale și condimentare, modernizarea exploatațiilor zootehnice, transferul de cunoștințe, inovare și formare. În cadrul acestei forme de subvenționare, plafonul anual pentru un solicitant nu va depăși valoarea de 4 milioane lei, iar tinerii fermieri, femeile-fermiere și migranții reveniți sau vor beneficia de subvenții majorate cu 10-15%

Totodată, 10 milioane lei se oferă  pentru fermierii din sectorul zootehnic, 12,5 milioane lei pentru fermierii din sectorul zootehnic producători de lapte și 15 milioane lei pentru grupurile de producători agricoli, cooperativele de întreprinzător sau asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.