VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pavel Borșevschi, după refuzul Mitropoliei Moldovei de a adera la Patriarhia Română: „Subiectul rămâne deschis”

Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din capitală, Pavel Borșevschi a venit cu o reacție după adunarea convocată de Înaltpreasfințitul Vladimir, unde a fost pusă în discuție și adresarea unui grup de preoți din Chișinău, care au solicitat mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de aderare la Patriarhia Română. Preotul susține că în ședința de astăzi, s-a votat în unanimitate „pentru unitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova” iar subiectul aderării la Patriarhia Română „rămânând deschis”.

„În calitate de protopop de Chișinău, sectorul II, părintele Pavel Borșevschi, parohul Bisericii noastre, a participat astăzi,16 noiembrie, la adunarea protopopilor din Eparhia de Chișinău, convocată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. În cadrul acestei adunări a fost pusă în discuție și Adresarea preoților din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, din 11 noiembrie 2023, prin care Înaltpreasfințitul Vladimir a fost rugat să inițieze procesul de aderare la Patriarhia Română.

În urma discuțiilor și la îndemnul Înaltpreasfinției Sale, s-a votat în unanimitate pentru Unitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, subiectul aderării la Patriarhia Română rămânând unul deschis. Rămânem statornici fii ai Bisericii lui Hristos, dorind de a păstra, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, „unitatea Duhului, întru legătura păcii” (Efeseni 4, 3)”, se menționează într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

Menționăm că, recent, un grup de preoți din Chișinău, în frunte cu parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din capitală, Pavel Borșevschi, i-au cerut Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română. Ulterior, în urma unei ședințe a ierarhilor și protopopilor Mitropoliei Moldovei, desfășurată la 16 noiembrie, reprezentanții mitropoliei au anunțat că nu vor iniția nicio discuție privind aderarea la Patriarhia Română.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.