VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Italia a apărut primul magazin complet controlat de inteligența artificială

O rețea de magazine din Italia a deschis în Verona primul magazin controlat de inteligența artificială, acolo unde nu există nici casieri și nici case de marcat cu autodeservire. Cumpărătorii se înregistrează, la intrare, cu un QR-cod, în timpul selectării produselor sunt monitorizați în supermarket de o ”tehnologie de vizionare”, iar la ieșire achită la un terminal special, care deja va afișa suma. 

Potrivit Corriere della Sera, magazinul, care a fost numit „Prendi&Vai!” (Ia și pleacă!), are în interior senzori care detectează orice mișcare, iar plata cumpărăturilor se face prin debitarea cardurilor electronice. Magazinul este dotat cu o „tehnologie de vizionare computerizată”, formată din camere care monitorizează întregul perimetru. Astfel, clientul este urmărit de când intră în magazin și până când pleacă, iar produsele sunt identificate cu ajutorul inteligenței artificiale. Pentru a oferi o a doua verificare, există, de asemenea, senzori pe fiecare raft care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l pune în coșul de cumpărături. 

„Este un supermarket dedicat celor care vor să își facă cumpărăturile rapid, fără să piardă timp la cozi și care ridică nivelul de servicii”, a declarat unul dintre directorii rețelei de magazine. 

Totuși, în magazinul din Verona au fost angajate deocamdată șapte persoane care, în loc să treacă codurile de bare la casă, pot ajuta consumatorul în alegerea cumpărăturilor. Formatul a fost deja testat cu succes la Lisabona și în Brazilia, „unde s-a înregistrat o reducere a furturilor, deoarece toți cei care intră sunt monitorizați și, chiar dacă ascund produse sub haină, toate sunt detectate de rețeaua de camere și de scanerul de ieșire”, au explicat managerii magazinului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.