VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În satul Holercani va fi construită o nouă Unitate de Salvatori şi Pompieri

Peste 37 de mii de locuitori din raioanele Dubăsari, Criuleni și Orhei vor beneficia de servicii de urgență mai calitative, datorită construcției unei noi unități de salvatori și pompieri. În acest sens, Executivul a aprobat transmiterea în proprietatea statului a unui teren amplasat în satul Holercani, raionul Dubăsari.

Potrivit Guvernului, crearea Unității de salvatori și pompieri va permite reducerea timpului de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale de la 30-40 de minute, până la 5-15 minute. Salvatorii și pompierii vor interveni la Butuceni, Holercani, Marcauți, Ustia, Trebujeni și Morovaia, în cazul urgențelor de grad sporit, și în alte 15 localități din regiune – la urgențe de nivelul II. 

Unitatea de salvatori și pompieri va fi construita compact pentru a nu crea costuri majorate, cu utilizarea tehnologiilor energo eficiente pentru a reduce costurile de întreținere.

Noua unitate de circa 400 m2 va fi construită cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente pentru a reduce costurile de întreținere. Aceasta va avea două boxe pentru autospeciale, spații tehnice pentru utilaj, birouri moderne și o clasă de instruire.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.