VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Poliției de Frontieră, după ce și-a dat demisia: „A fost cea mai dificilă perioadă din istoria R. Moldova”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a demisionat. Guvernul a aprobat cererea de demisie în cadrul ședinței de guvern din 8 noiembrie. La scurt timp, Rosian Vasiloi a venit cu o reacție, unde a menționat că a fost onorat să conducă Poliția de Frontieră într-o perioadă atât de dificilă.

„A fost o onoare să conduc Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria Republicii Moldova, dar în care instituția pe care am condus-o a făcut față provocărilor”, a scris Rosian Vasiloi pe Facebook.

Acesta a mulțumit echipei pentru dedicație și profesionalism și partenerilor R. Moldova pentru contribuia la dezvoltarea instituției.

„Le mulțumesc colegilor din sistemul afacerilor interne și din sistemul de apărare și securitate națională cu care am lucrat în această perioadă împreună. Nu în ultimul rând le mulțumesc partenerilor noștri care contribuie la dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră fără precedent”, a menționat Vasiloi.

Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare, a fost interesul țării și a cetățeanului, a precizat fostul șef al poliției de frontieră.

Guvernul R. Moldova a acceptat astăzi cererea de demisie a lui Rosian Vasiloi, după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat la 6 noiembrie, demisii în legătură cu evadarea, pe 5 noiembrie curent, a unui cetățean azer din zona sterilă a Aeroportului.

Mai multe voci au cerut demisia lui Rosian Vasiloi după tragedia de la Aeroportul Internațional Chișinău, produs pe 30 iunie în urma căruia au decedat 2 cetățeni moldoveni, dar și după incidentul din 5 noiembrie, unde un cetățean azer a fugit din zona sterilă a Aeroportului.

Rosian Vasiloi a fost numit de două ori în funcția de șef al Poliției de Frontieră. Vasiloi a deținut această funcție în anul 2019, fiind numit la propunerea fostului ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Apoi a preluat pentru a doua oară funcția de șef al Poliției de Frontieră la 9 august, prin decizia Guvernului.

Citește și: ULTIMA ORĂ! Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a demisionat

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.