VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judocanii Denis Vieru și Petru Pelivan au adus aurul și bronzul acasă

Lotul național de judo a obținut medaliile de aur și bronz la Campionatul European, rezervat seniorilor, organizat în Montpellier, Franța. Denis Vieru a fost medaliat cu aur, iar Petru Pelivan s-a clasat pe locul al treilea și a obținut bronzul.

Evoluția cu succes le-a asigurat celor doi sportivi participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. De asemenea, în finala mică a competiției, sportivul Adil Osmanov s-a clasat pe locul 5. Datorită acestor evoluții, în clasamentul pe medalii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 3 din 45 de țări.

La revenire, pe Aeroportul Internațional Chișinău, sportivii au fost întâmpinați de antrenori, colegi, prieteni, dar și de secretarul de stat pe domeniul sportului și tineretului Sergiu Gurin. Oficialul a menționat că medaliile obținute de Denis Vieru și Petru Pelivan la europenele de judo sunt rezultate istorice pentru sportul moldovenesc și reprezintă un exemplu demn de urmat pentru tinerii judocani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.